PD0GIP

 

Het zendamateurisme kent verschillende takken van sport.

In vroegere tijden moesten we van elke verbinding een aantekening maken in een logboek; nu is dat niet meer verplicht, maar het is erg makkelijk om het toch te doen.

Ik gebruik daarvoor Ham Radio de Lux als zender sturing software en als logging software. Deze software zorgt ervoor dat verbindingen bij diverse online databases worden bijgewerkt. Mijn logboek staat in het Logbook of The World dit is een onderdeel van de ARRL. Ook staat mijn logboek bij QRZ.com, dit is een site waar de meeste Radio Zendamateurs (Radio Hams) geregistreerd staan.

Met mijn logboek probeer ik buiten het DX werken ook te sparen voor Awards en Certificaten. Zie hiervoor ook Awards en Certificaten in het hoofdmenu. Door middel van het logboek kan ik aantonen dat ik bepaalde verbindingen gemaakt heb die nodig zijn voor een Award of Certificaat. Het logboek is ook leuk om te kijken waar iemand geweest is en wat de afstand is tussen jou en het gewerkte station was. In het logboek kan ook worden bijgehouden of je een QSL kaart gestuurd hebt en er een retour hebt ontvangen. Vroeger stuurde ik nog papieren QSL kaarten; daar ben ik vanaf gestapt daar ik geen lid ben van het Dutch Qsl Bureau. Ik stuur nu mijn QSL kaarten electronisch of via email.

 

Belangrijk zijn de conditie voorspellingen op de diverse banden, dus kijk ik altijd naar deze conditie voorspellingen van QRZ.com

 

 

Hieronder kun je zien wat mijn laatste 15 verbindingen zijn geweest.

Meer krijg ik er niet in, dat betekend dat onderstaande lijst misschien wel meerdere keren per dag wijzigt, afhankelijk van de condities en hoeveel verbindingen ik maak.

 

Nieuw via Livestream  de laatste 30 QSO's

Clublog.org /livestream/PD0GIP

Met het handje kun je de landkaart verschuiven

 

 

 

 

Dit zijn de landen die ik gewerkt en bevestigd heb.

Stand voor Amerikaanse staten:

De USA heeft 52 staten voor een award moeten 50 van deze staten gewerkt worden.

Momenteel heb ik 46 van de 52 staten gewerkt. Hiervan zijn er 39 staten bevestigd en 6 staten nog niet. 5 Staten zijn nog niet gewerkt

Ook zijn er counties te werken, vergelijkbaar met onze provincien. De stand hiervan een beetje onduidelijk, omdat ik dit niet controleren. Ik heb een award voor 25 counties, dus dat betekend dat ik alle amerikanen moet werken die ik tegen kom.

De huidige stand is dat ik 228 counties gewerkt heb, waarvan 63 bevestigd, voor het award zijn er 100 bevesigde counties nodig. Maar er moeten nog een aantal QSO's bevestigd worden dus ben ik hiermee goed op weg.

 

dx 100 world award

Aantal landen tot nu toe gewerkt totaal: 179 landen.

 

19-11-2023 Nieuw Land gewerkt Oost Timor een DX expeditie met de call 4W8X

Deze zal ook blijven staan omdat het ZL1CAH is en dat is Ben (PA3AVW) een oude kennis van me die 30 jaar geleden naar New Zealand  (mijn DXCC 134) is vertrokken om daar kaas te gaan maken. Ik heb Ben een tijd geleden geholpen om ook in digitale modes te gaan uitzenden en daar is het resultaat.

Ik ben het meest trots op de verbinding van 4-6-2020 met een Japans onderzoeksstation op de Zuid-Pool 8J1RL.

 

Antartic

Getekend door Dr. Pavlo Tarasovych UT1KY

Hierboven het verbindingscertificaat

Hiermee heb ik 7 continenten gewerkt.

 

Alle landen hebben een zogenaamd DXCC entiteit. In het totaal zijn er nu 342 DXCC entiteiten. Er zijn landen met meerdere DXCC entiteiten, bijvoorbeeld Nedeland met de caribische eilanden; alle eilanden hebben hun eigen DXCC entiteit. Dus nederland heeft in totaal 7 DXCC entiteiten. Het eerste Award wordt uitgereikt als je 100 DXCC enteteiten hebt. Daar zit de adder onder het gras; je kunt wel 100 dxcc entiteiten werken maar je moet ze wel bevestigd kunnen krijgen. Momenteel heb ik een score van 47% van alle verbindingen die ik gemaakt heb die ook bevestigd zijn, dat is een probleem maar je kunt er weinig aan doen, helaas. Het enige wat je kunt doen is van jouw kant de verbinding bevestigen en hopen dat je tegenstation ook doet.

 

Om een beeld te geven waar ik allemaal verbindingen mee gemaakt heb zie het onderstaande kaartje.

Plot 2022 08 16 16 55 06

Bijgewerkt tot 16-08-2022 http://analyzer.adventureradio.de